HOE ZIET EEN MESOLOGISCH CONSULT ERUIT?

In het mesologisch onderzoek worden  de verschillende wetenschappen gecombineerd.
Een consult duurt ongeveer anderhalf uur en ziet er als volgt uit:
–   Bespreken van uw intakeformulieren
–   Pols-, en tongdiagnostiek volgens de Chinese en Ayurvedische geneeswijze
–   Lichamelijke onderzoek: onderzoek van de buikorganen en zo nodig van de gewrichten
–   Het meten van ruim 150 acupunctuurpunten (via EFD) op handen en voeten 

Met behulp van EFD (elektro fysische diagnostiek) worden acupunctuurpunten gemeten. Deze punten komen overeen met de Chinese acupunctuurpunten, die de mesoloog meet in plaats van aanprikt. Acupunctuurpunten bestaan uit een bloedvaatje, zenuw en lymfevaatje. Elk meetpunt geeft informatie over een orgaan of orgaanonderdeel.
Indien het meetpunt een afwijkende waarde heeft, spreken wij niet van een ziekte maar van een disfunctie. Op deze punten kunnen voeding, medicamenten, homeopathie, vitaminen, mineralen en andere supplementen uitgetest worden.

Met behulp van het meetapparaat kan ik onderzoeken welke functies bij u niet goed verlopen. Tevens kan ik uittesten wat u nodig heeft, om de disfuncties weer in functie te brengen. Heeft u een tekort aan bepaalde stoffen, is er sprake van een voedingsintolerantie of misschien een virale of bacteriële belasting?


DE BEHANDELING

Mesologie Groene Hart- polsdiagnostiekDe behandeling bestaat uit een combinatie van een aantal middelen (meestal 2 a 3). Dit kunnen homeopatische middelen, kruiden en orthomoleculaire supplementen (vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren) zijn. Daarnaast krijgt u individuele voedings-, en leefstijladviezen, zodat u zelf kunt werken aan uw gezondheid.

Na 6 weken tot 10 weken volgt een vervolgafspraak waarin de voortgang en eerste resultaten geëvalueerd worden. Een mesologische behandeling bestaat gemiddeld uit 3 tot 5 consulten en is mede afhankelijk van de complexiteit en duur van uw klachten.